Când au început Traian Băsescu şi PDL să preia cu adevărat iniţiativa
Scriam acum vreo două luni că Trian Băsescu, impunînd (cu ocazia demiterii lui Nica) PSD un comportament normal şi instituţional, a reuşit să facă PSD-ul Knock Out. Logica argumentaţiei spunea că PSD, fiind un partid care este obişnuit să navigheze în ape tulburi, nu va reuşi să se adapteze unui comportament transparent şi corect din punct de vedere instituţional. Punerea PSD şi a candidatului său în faţa oglinzii revelatoare a adevărului a arătat că acest partid se bazează pe trucarea adevărului, pe minciună, lipsă de transparenţă şi, ceea ce e şi mai grav, pe necunoaştere.
Mai spuneam atunci că dacă Traian Băsescu a demonstrat că poate să domine PSD, PDL avea, începând din acel moment şansa să o demonstreze. Modul în care s-a mişcat PDL în turul doi ne-a demonstrat că PDL are resursele organizatorice necesare să conducă România. PDL, aşa cum îl percep eu acum, este un bun amestec de experienţă politică, cadre noi bine integrate şi mult, foarte mult entuziasm. Stabilitatea organizatorică, de multe ori criticată de adversari, ne-a adus în această poziţie dominantă. Modul în care vom consolida organizatoric PDL şi modul în care vom reuşi să ne lărgim baza de susţinere va condiţiona evoluţia pe termen lung a PDL. Am reţinut o frază cheie pe care a spus-o Valeriu Stoica la o dezbatere: diferite partide au câştigat alegerile în ultimii 20 de ani în România dar niciun partid nu a câştigat guvernarea. Cred că PDL este acum primul partid din România care poate câştiga şi guvernarea. Cu exact aceleaşi ingrediente care ne-au dus la câştigarea alegerilor: perseverenţă, multă muncă şi nu în ultimul rând, oricât de populist ar suna, apropierea de oameni.
Domnule Funeriu, cred ca acele imagini, cu un lider PDL anuntand cu siguranta si modestie progresul numaratorii paralele a PDL, care avea ca rezultat scaderea procentelor lui Traian Basescu, spre cifra finala, diferind la zecimi de procent de cifra reala, in paralel cu figura nauca a marelui maestru al tuturor combinatiilor din PSD anuntand, cu mare intarziere si cu ezitare, cifrele evident umflate ale numaratorii paralele a PSD, sunt elocvente pentru toti romanii.
RăspundețiȘtergereParca asistam la imaginea celor doua Romanii de care vorbea Adrian Nastase. Una moderna, fara emfaza, sincera, profesionista, avand ca imagine exemplara eficienta cu care PDL-ul a facut numararea paralela si una inapoiata, amatoristica, ingamfata, falsa, avand ca imagine exemplara modul in care PSD a numarat voturile.
daca pdl vrea sa castige teren in fata celorlalte partide,aveti dreptate,trebuie sa fie aproape de oameni nu numai in campanii electorale,cat mai ales intre ele.deputatii si senatorii sa organizeze intalniri cu electoratul care i-a votat.sa spuna oamenilor ce vor sa faca,cat au facut din ce au promis,sa-i implice pe oameni in proiectele pe care le are vis-a-vis de comunitatea care i-a votat.am mai multe sugestii,dar cu alta ocazie.chiar tin la acest partid,format din oameni deosebiti.
RăspundețiȘtergereNu pot decat sa fiu si eu de acord. Basescu a facut, Basescu a dres, sper si eu, ca si cele 2/3 din populatia votanta care nu au votat Basescu si care nu au voie sa mai spuna acum nimic, ca PDL sa evolueze cat mai bine, de ce nu, sa ajunga la guvernare chiar si ca partid unic. PSD sa dispara cu totul sub papucul lui Basel (daca nu cumva a disparut deja din cauza prostanacului Geoana), PNL sa se faca mii de faramite si sa aveti in sfarsit cale libera spre orice. Pe drum, nu uitati ca trebuie totusi sa scapati de unele elemente (Ritzi, Videanu samd) care poti sa juri ca sunt imprumutate de la PSD. Eu una nu ma asteptam la o asa prestatie din partea dvs. Sper sa ajungeti odata la putere, ca prea va macina. Va las cu bine.
RăspundețiȘtergere@ Daniel P. Funeriu
RăspundețiȘtergereDomnule Funeriu,
Îmi puteţi explica şi mie ce înţelegeţi prin "pluralism politic" astfel încât să justifice "a reuşit să facă PSD-ul Knock Out"?
Îmi puteţi explica ce relaţie este între preşedintele României şi un partid parlamentar astfel încât... "Traian Băsescu a demonstrat că poate să domine PSD"?
Folosiţi o frază a domnul Valeriu Stoica care merita o dezbatere cu adevărat aprofundată (eu cel puţin aş fi dispus să o dezbat):
"diferite partide au câştigat alegerile în ultimii 20 de ani în România dar niciun partid nu a câştigat guvernarea"
Eu aş porni de la ce înseamnă "a câştiga alegerile" şi ce înseamnă "a câştiga guvernarea". Dumneavoastră cum aţi defini aceste noţiuni?
Nu stiu cum facea PSD numaratoarea paralela cand ei nu sant in stare sa calculeze cat timp era necesar pentru a vota o persoana,ba 13 sec.ba 20 cand ori ce elev de cl.5 poate calcula fiind vorba de aproximativ 72 sec.In scest timp faceai turul sectiei de votare de 4 .5 ori.Acum e groasa si la nule mai ramane codurile numerice personale.expertiza stampilelor.gr.sangvina si ADN votantilor.SUCCES.
RăspundețiȘtergere@biblio
RăspundețiȘtergereBiblio, biblio, il citati aici pe Valeriu Stoica dar ideea e mai veche si e a lui Daniel Barbu. Puneti mana si cititi "Republica absenta". E una din ideile importante din cartea prof. de la FSPUB.
@Anonim
RăspundețiȘtergereAsa cum a spus pe aici un inginer acum cateva zile, nu conteaza decat timpul cel mai lung din secventa de operatiuni care blocheaza alti alegatori. E vorba de intervalul de timp dintre momentul in care un alegator ia o stampila si intra pentru a vota in cabina de vot si momentul in care inapoiaza stampila. La mine cred ca a durat cam 5-10 secunde. In fine, Geoana, Dragnea, Duvaz sunt oameni cu creiere mai mari decat al meu, la ei dureaza pana se sincronizeaza toti neuronii ... cred ca la ei dureaza asta 2-3 minute, nu ?
@Biblio
RăspundețiȘtergereApropo, stiti, daca cititi (sau bibliotecarii nu citesc) nu mai aveti nevoie de explicatii. Puteti insa dezbate ideile.
@ Gabriel Preda
RăspundețiȘtergerePersonal nu ştiu când şi unde a spus domnul Valeriu Stoica acea propoziţie, eu am luat citatul de la domnul Funeriu (domnia sa l-a folosit chiar în partea de sus a paginii)... Eram deci on-topic. Dacă aveţi o problemă cu acel citat, nu aveţi de ce să mă abordaţi pe mine.
Altfel toată stima pentru domnul profesor Daniel Barbu (sper că la domnia sa vă referiţi), fără doar şi poate că domnia sa este unul din pilonii ştiinţei social-politice din România.
Relativ la problemele respective, despre care ceream clarificări, eu nu am nevoie să-mi explice cineva ce reprezintă, vreau să ştiu ce înţelege domnul Funeriu în mod particular, nu definiţiile generale.
Nu obişnuiesc nici să dezbat de unul singur ideile pe care le am, pornind însă de la un concept diferit de al meu, poate exista un punct de plecare pentru o dezbatere.
Încă vă simt agresiv... consideraţi că aţi primit al doilea avertisment.
R. P. Chineza ajunsese la aproape 300 de avertismente date SUA; avertismentele astea erau un fel de indicator pentru detinutii politici.
RăspundețiȘtergereSi prima intrebare pusa unui nou venit era: al cîtelea avertisment e ?
@Biblio
RăspundețiȘtergereSunt mult mai relaxat acum ... aveam de terminat un articol ...
@Biblio
RăspundețiȘtergereAs sugera sa incercati mai intai sa raspundeti intrebarilor legitime la penultimul dumneavoastra articol de pe blogul personal, acel articol furibund anti-Basescu. Sunt si acolo cititori nedumeriti, care asteapta explicatii. Poate ca, inainte de a provoca membri marcanti ai PDL sa va comenteze prostioarele pro-Iliescu (ati avansat, acum sunteti pro-Iliescu, Geoana e deja prea neinsemnat pentru dumneavoastra), ar trebui sa le oferiti cititorilor dumneavoastra explicatii pentru articolele defaimatoare la adresa presedintelui Basescu.
Sunteti un om inteligent care-si foloseste inteligenta pentru a mistifica, pentru a corupe, pentru a invrajbi.
@ Gabriel Preda
RăspundețiȘtergere"articol furibund anti-Basescu"
Domnule Gabriel Preda,
Sunt furibund anti-Băsescu pentru că l-am citat pe preşedinte?
Domnule depozitar al valorilor morale. Iată ce am spus eu în acel... blamat articol.
Cu ce are legătură preşedintele şi cu ce nu are legătură preşedintele. L-am auzit astăzi pe preşedinte spunând un lucru surprinzător în declaraţia de presă pe care preşedintelui României a susţinut-o la finalul lucrărilor Consiliului European de iarnă. Iată declaraţia:
apoi am mai spus:
Este foarte ciudat să-l aud pe preşedinte spunând aşa ceva. Propaganda electorală ce tocmai s-a încheiat a lăsat să se înţeleagă că preşedintele are treabă cu tot ce se întâmplă în România. Să dau câteva exemple...
şi, în sfârşit, pentru final am mai adăugat:
Din două una, ori domnul preşedinte nu are nici o legătură cu cele enumerate de domnia sa că s-ar fi întâmplat în mandatul domniei sale, ori are legătură cu ele... şi atunci ziaristul are dreptate.
Orice altceva este citat din Traian Băsescu, pe cât am putut fără să scot nimic din context.
Puteţi să citaţi exact unde este "articol furibund anti-Basescu", "pro-Iliescu", "articolele defaimatoare la adresa presedintelui Basescu", "a mistifica, pentru a corupe, pentru a invrajbi"
Eu aş râde dacă nu aş ştii că domnia voastră sunteţi serios.
Daca PDL si Basescu ar desfiinta impozitul forfetar, i-as iubi! Vreau sa desfiintez firma mea, dar nu am bani pentru asta ! In plus, a aparut impozitul forfetar si pentru a-l plati folosesc mica mea pensie si nu-mi mai ramine nimic pentru supravietuire Nu vad nici o solutie, decit sa ma sinucid. Va rog sa-mi spuneti daca sunt sperante de desfiintare a impozitului forfetar, inainte de a fi prea tirziu.
RăspundețiȘtergere@ Anonim
RăspundețiȘtergereLa ce v-a trebuit firmă? :(
Nu vă sinucideţi numai pentru că există riscul de a vă aresta statul pentru neplata impozitelor şi nici nu vă dăruiţi iubirea civică celor care vor înţelege că trebuie să elimine un impozit. Omul înseamnă mai mult de atât.
Anonimul de la ora 18.41:
RăspundețiȘtergereDomnule Bibliotecaru, daca m-ati intrebat de ce mi-a trebuit firma, va raspund: Pentru ca din pensie nu puteam trai. Cind am infiintat firma, nu exista impozit forfetar !
Stiu ca sunteti un pasionat jucator de sah. Ce ati spune daca ati juca sah cu Statul, care in timp ce joaca, schimba regulile jocului, in functie de situatia de pe tabla de sah ?
Apreciez faptul ca ati intervenit rapid si cu deosebit simt umanitar si din cauza asta nu ma mai sinucid. Acelasi respect il am pentru parintii dvs, pe care i-am cunoscut foarte bine, fiinte deosebite, iar dvs. nu cred ca ati putea fi altfel !
@ Anonim
RăspundețiȘtergereStimate domn,
Un partid care vorbeşte despre unificarea dreptei, despre faptul că este depozitarul adevăratului liberalism... a reuşit să facă un plan de impozitare astfel încât să radă de pe faţa României mii de firme cu gândul că fac evaziune fiscală. În acea vreme am comentat că "economia" ca da dovada unei non-economii, chiar am întrebat ministrul de finanţe, pe domnul Pogea, cum au ajuns domniile lor la concluzia că România va ieşi cu plus la buget din această iniţiativă fiscală. Ştiţi cum s-a luat această decizie? S-au gândit că 60% din cei vizaţi vor plăti, dar nu s-au gândit la şomeri, la faptul că cei care făceau mărunta evaziune fiscală brusc nu vor mai avea 200 de euro pe lună, că nu vor mai încasa TVA... Nu s-au gândit nici măcar că vor trebui să plătească şomaj celor rămaşi pe drumuri.
Peste tot în lume, când statul ia o iniţiativă de schimbare de natură fiscală... se face o minimă simulare pentru a calcula efectele aproximative ale măsurii... la noi nu, la noi deciziile se iau după ureche.
În altă ordine de idei...
Cred că faceţi o confuzie, nu sunt pasionat de şah. Pe de altă parte sunt de acord cu faptul că schimbările în fiscalitate trebuiesc să fie foarte rare, cât mai rare... spre deloc.
Sunteti in carti pentru invatamant? E un cartof fierbinte dar am incredere ca nu veti fugi de greu.
RăspundețiȘtergere@Biblio
RăspundețiȘtergerePentru ca scrieti de parca ati fi pe propriul blog, lumea crede ca sunteti ... Funeriu. Funeriu e pasionat jucator de sah.
@ Gabriel Preda
RăspundețiȘtergereEu nu am scris niciodată pe blogul domnului Funeriu, doar am comentat... Nu ştiu la ce vă referiţi.
Felicitari d-le Funeriu , este o victorie mare mai ales ca lupta a fost atat de grea si de dezechilibrata ca raport de forte !
RăspundețiȘtergere@ Daniel Funeriu
RăspundețiȘtergereM-a bucurat enrom sa vad ca in sfarsit Ministerul Educatiei este condus de un cu un CV la ca al tau, in special din prisma contactului pe care l-ai avut cu sistemele educationale din strainatate.
Dar cautand pe internet numele "Adrian Funeriu", printre articole si declaratii absolut relevante, pe tema reformarii educatiei, gasesc un blog de darwinism politic :(
Aici cred eu ca gresesti... Si nu pentru ca ai acest blog, ci pentru ca ai DOAR acest blog... De ce dialoguri cu diversi indivizi, pe teme politice si nu dialoguri cu studenti, absolventi etc pe tema educatiei?
@ Daniel Funeriu
RăspundețiȘtergereDupă cum probabil ştiţi... mă alătur, fără rezerve, domniţei denisa... Şi eu vreau dialoguri intelectuale. Deja nu mă mai simt singur. :)
@ Către toţi susţinătorii PD-L
RăspundețiȘtergereAm o întrebare foarte serioasă.
Aud foarte mulţi politicieni PD-L care spun că populaţia a ales proiectul domnului Traian Băsescu. De “partea” lui Mircea Geoană a fost mediatizat “proiectul Johannis”, care nu prea înţeleg de ce era numit proiect, fiind mai degrabă un fel de pact de neagresiune sau un plan care implica guvernarea. De “partea” lui Traian Băsescu însă tot aud de un proiect despre care chiar nu ştiu nimic.
Cei care l-au votat pe preşedintele Traian Băsescu, cei care îl susţin, oameni politici, susţinători sau simplii cetăţeni… îmi puteţi explica şi mie care este de fapt proiectul noului preşedinte Traian Băsescu, despre ce proiect vorbesc la televizor parlamentarii PD-L? Dat fiind că preşedintele tocmai şi-a reafirmat intenţia de a fi şi preşedintele celor care nu l-au votat, adică eu în acest caz, mi-aş dori şi eu să cunosc, cât se poate de în amănunt, acest proiect prezidenţial. Mă puteţi ajuta?
Îmi poate spune cineva, mă poate ajuta cineva? Voi face un post pe blogul meu care este dedicat acestui proiect şi voi încerca să-l promovez… numai să-l cunosc.
http://bibliotecarul.blogspot.com/
RăspundețiȘtergere@ Anonim
RăspundețiȘtergereVreţi să şi explicitaţi acel link spre blogul meu?
@ Daniel P. Funeriu
RăspundețiȘtergereStimate domn,
Tocmai ce am citit pe site-ul Guvernului că viitorul Buget are printre cifrele sale de fundamentare o creştere economică pozitivă de 0,5%.
Am tot stat să mă gândesc, am tot calculat... sub nici o formă nu mi-am dat seama cum se poate ajunge la acest procent. România a traversat în acest an o creştere economică atât de negativă încât putem spune că este un dezastru. Au existat împrumuturi uriaşe, nu numai pentru menţinerea cursului valutar dar şi pentru plata salariilor şi pensiilor.
Să spunem că în ianuarie 2009 economia a început să-şi încetinească motoarele şi să scadă, să scadă, pe lună ce trece, până ajunge în decembrie cu o creştere economică negativă de... să spunem 8% (nu ştiu cât este exact că anul nu s-a terminat).
Acum, să presupunem că din ianuarie scăderea economică s-a stopat şi România începe să crească zumzetul economiei, şi creşte, şi creşte...
Ce spune domnul Boc, că până la finele anului 2010 economia Românească va creşte atât de voios, în condiţiile în care nu mai se întrevăd şi bani injectaţi pe niciunde (câte datorii să faci, mai trebuie să le şi plăteşti) iar în decembrie 2010 s-a recuperat tot ce s-a pierdut pe parcursul lui 2009 (adică acei 8%) la care se adaugă suplimentar şi cei 0.5%? Îmi puteţi spune cum anume sau de unde se dezvoltă aşa de mult entuziasm? Am înţeles că la începutul anului domnul Boc (însoţit cu entuziasm de preşedintele Traian Băsescu) spunea, pe baza analizelor analiştilor şi a datelor din economie, că se va ajunge la o creştere economică de minim 2% şi s-a ajuns la -8% (eu estimasem, după ureche şi fără nici o pregătire economică sau politică, -15%, asta pentru că nu am luat în seamă împrumuturile, altfel aş fi fost mai moderat... dar nu cu mult).
Îmi puteţi să-mi explicaţi, inginereşte, cu creionul pe hârtie, cu pixul care a lucrat pentru un laureat al premiului Nobel, cum de a ajuns domnul Boc la un asemenea optimism?
@ Bibliotecaru,
RăspundețiȘtergeresînteţi un tip de milioane, dar nu dau doi bani pe malitiozitatea cu care credeti ca e inzestrata tastatura.
Ar mai fi o vorba: scoala costa bani; mai ales cind e vorba de finante.
@ victor L
RăspundețiȘtergereNu spun că nu aveţi dreptate. Pe de altă parte există Legea nr. 14/2003 a partidelor politice care vorbeşte despre faptul că prin activitatea lor, partidele politice contribuie la formarea opiniei publice, şi mai există Legea nr. 544 din 12 octombrie 2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, lege care defineşte informaţie de interes ca orice informaţie care priveşte activităţile sau rezultă din activităţile unei autorităţi publice sau instituţii publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informaţiei... ceea ce îmi dă dreptul să şi solicit informaţia.
Personal chiar vreau să ştiu aceste lucruri, chiar dacă nu sunt economist, mai ales pentru că sunt îngrijorat de ceea ce se întâmplă în România. De foarte mulţi ani, de pe vremea când premier era dl. Năstase, am impresia că politică mă minte ascunzând valoarea reală a datoriei publice totale, se raportează statistici ca înainte de 89, cu măreţe împliniri ale economiei Româneşti... Suspectez că în mod real scăderea economică este undeva pe la 20%.
Nu este vorba despre maliţiozitate ci despre îngrijorare, panică dacă vreţi.
Felicitari!
RăspundețiȘtergere:)
S.
Fara indoiala ca activitatea stiintifica nu poate inlocui lipsa moralei. Observatie demonstrata de asocierea dintre un savant si securisti
RăspundețiȘtergerePrezenta la conducerea cercetarii a fostului bodyguard al lui Marin Ivascu (in 1989 director al IFA) este un exemplu.
RăspundețiȘtergereAs vrea mai multe comentarii care sa deschida drumul unui progres (social) si nu doar politica orizontala, este tentanta, insa problemele nu pot fi rezolvate asa. semnat causa pentru ministru - Bogdan (UdM)
RăspundețiȘtergereDomnule Funeriu, nu stiu ce s-a intamplat? Dupa ce a fost vehiculat numele dumneavoastra la Educatie, a aparut acum altcineva. Eu regret enorm si mi se pare ca Educatia si-a pierdut orice sansa de a fi reformata! Este foarte trist!
RăspundețiȘtergereCatalin Croitoru ministrul educatiei, doar pentru ca este de meserie profesor ?
RăspundețiȘtergereIar ati fost pus pe un loc neeligibil de catre partid ?
Si Elena Udrea ministru din nou, dupa toate comentariile negative din presa anului 2009 ?
Ma deprima numirea de la educatie a lui C. C.
RăspundețiȘtergereSa nu auda bosii pedelisti ce le propun eu!
Șocantă numirea lui Croitoru, ce s-a întâmplat? Ați refuzat sau mediocritățile grele ale partidului v-au pus iar pe o poziție ne-eligibilă?
RăspundețiȘtergereSunt dezamagita de numirea lui Catalin Croitoru la Educatie (e drept ca nici celelalte nume nu ma fac sa exult!) Educatia avea nevoie de un suflu nou, nu de suficienta si aroganta unui lider sindical. Dumneavoastra, Domnule Funeriu, ce ne puteti spune despre asta? E. Neamtu
RăspundețiȘtergereEste revoltator modul in care s-a folosit numele dumneavoastra! Continuati totusi sa luptati, fara oameni ca dumneavoastra mizeria din politica romaneasca ne-ar sufoca complet.
RăspundețiȘtergereImi pare foarte rau ca PDL-ul l-a preferat pe Croitoru. Nu l-am votat pe Basescu, dar acum, vazand ca a castigat, imi spuneam: bine ca macar o sa fie Funeriu sau Miclea la educatie! Nu mi-a ramas nici bucuria asta.
RăspundețiȘtergereLipsa de incredere in PDL a lui Antonescu se dovedeste pe deplin justificata, din pacate.
:)
RăspundețiȘtergereOups! Prima dezamăgire...
Reamintesc că doamna Andreea Vass a fost practic sufletul parlamentarismului european din partea PD-L. Avea pregătire europeană, avea înţelepciune, s-a zbătut pentru alegerile euro pe subiecte europene... Ce loc a avut pe listă?... muuuuuult în spate, pe la mijlocul listei.
Domnul Funeriu la educaţie, domnul Voinescu la externe...
Eu nu cred că se doresc oameni deştepţi în Guvern, cred că se doresc yesmani... oameni care să răspundă uşor comenzilor, oameni manipulabili. Domnii Funeriu, Voinescu, Ungureanu sunt foarte buni să vândă populaţiei iluzia că totul este controlat de specialişti.
Ştiu ce veţi spune, că sunt pus de moguli să scriu aici, să fac propagandă pentru PSD, sau că sunt dus pur şi simplu cu pluta. Dar dacă nu mă înşel şi toţi cei care aţi susţinut PD-L şi pe preşedintele Traian Băsescu aţi fost victimele manipulării... atunci?
Eu nu cred că Mircea Geoană ar fi fost un preşedinte nemaipomenit, nici Crin Antonescu... văd însă cum România se îndreaptă spre un stat totalitar şi noi repetăm istoria prin aplauze prelungite şi scandări energice. Doamnelor, domnişoarelor şi domnilor, îmi este frică de dictatură şi nimeni şi nimic nu mă va convinge că ceea ce se întâmplă acum nu este drumul spre dictatură. O dictatură diferită, o dictatură altfel, o dictatură de tip occidental...
Iată de ce eu LUPT ÎMPOTRIVA STATULUI TOTALITAR!
Domnu' Funeriu, iar ai luat teapa. Poti sa te consolezi cu ideea ca intr-un guvern condus de o nulitate ca boc, un individ precum Croitoru asta este mult mai nimerit decat dumneata la educatie, ce sa mai zic de cercetare, ii prevad un viitor fabulos sub mandatul acestui individ.
RăspundețiȘtergereDomnule Funeriu, regret nespus ca nu v-am gasit pe lista noului guvern. Locuiesc in Elvetia in prezent dar sunt plecata doar de 4 luni si urmaresc cu interes ceea ce se petrece in tara. Eram convinsa ca numirea Dumneavoastra la Educatie era cea mai merituoasa numire pe care o putea face dl Boc. Sunt extrem de dezamagita mai ales de varianta inlocuitoare. Adevarul e ca politica e greu uneori de inteles. Cum poate un partid care se vrea promotor al reformei, al competentei sa se lase atat de vizibil condus de interese de grup?! Daca mi-ar putea explica cineva....
RăspundețiȘtergereDaniel Funeriu e doar o victima a sistemului mafiot in care se face politica din tara asta. De ce nu a fost numit ministru?
RăspundețiȘtergereE simplu: mafia politico-academica nu dorea sa aiba un ministru al educatiei de tipul Funeriu!
Ce mafie si de cine vorbesc? Cititi Evenimentul Zilei din 18 decembrie (blogul asta nu ma lasa sa pun link-uri) articolul "Cum si-a pregatit Oprea intrarea in guvernul Boc 3" -- e mafie univeristara a facut publicitate anti Geoana. Aia nu doreau un ministru scolit in vest ci un sidicalist din preuniversitar care nu le va deranja afacerea de 35 milioane de Euro
si eu voiam sa ma intorc acasa cu curajul lui Funeriu
RăspundețiȘtergereDomnule Funeriu...., cele mai sincere dezamagiri pentru ne-numirea domniei voastre la Educatie! :)
RăspundețiȘtergere...poate puteti sa risipiti putin misterul... Sunt foarte multe persoane(si foarte multi votanti ai presedintelui) la fel de dezamagiti de absenta voastra din noul guvern...
RăspundețiȘtergereFelicitari pt numire ! DAR trebuie rezolvata problema cu Spiru Haret, sunt zeci de mii de oameni acolo care au absolvit 3 ani de facultate la ID si care inca nu stiu CLAR daca vor primi diplome de la minister sau nu! Facultatile de STAT nu-i primesc la MASTER si alte probleme de genul asta, TREBUI clarificata problema odata pt totdeauna, multumesc !
RăspundețiȘtergereFoarte tare. Presedinte care nu numai domina PD-L ul ci acuma aflam ca domina si PSD.. Maine o sa ne spuneti ca Presedintele domina toate partidele politice. Asta da democratie. Du-te acasa ba! Sau mergeti toti in Africa si faceti dictatura acolo.
RăspundețiȘtergereTransparenta super: EBA bagata pe deschis in parlamentul european, fata cea mare in apartament de bogatasi, remarcile stupide lui Basescu in criza gazelor si glumele lui Putin pe seama noastra in toata presa straina.
RăspundețiȘtergereCe cred dupa toate astea politicienii occidentali despre Basescu si despre poporul care il voteaza? Rad.
Am votat cu atata incredere in 2004, ca sa constat ca TRANSPARENTA despre care vorbiti inseamna de fapt, nesimitirea: ce vreau, aia fac. Nu inteleg pe unii din jurul d-ui Basescu, sunt atat de orbi, ca nu vad dincolo de transparenta.
Ma priveste direct mandatul dvs la educatie, dati dracului legea de homeschooling, sa nu imi mai nenorociti copii. Cu atatea studii si cu atata experienta din Occident, chiar nu vedeti, analizati faptele, nu vorbele dansului. Sper sa fa infunde, cand o sa scoateti vre-o lege care nu ia convenit transparentului Basescu. Cred ca o sa fiti un dezastru la ministerul educatiei, tocmai din cauza miopiei selective fata de Marele Presedinte Premier Basescu si ce or vrea el sa fie.
Domule Funeriu, va respect si incerc sa va inteleg ura fata de PSD,dar sa sustineti un om ca T.Basescu este total nejustificat. Si in contradictie cu educatia pe care o aveti. Cineva a comentat mai sus ca veti fi infundat.Probabil asa se va intampla. Eu va doresc succes ca ministru al educatiei. Si sper sa va dati seama ce fel de om susneti, curand.
RăspundețiȘtergere