Desemnare
Aşa cum se ştie astăzi am fost desemnat de premierul Emil Boc pentru funcţia de Ministru al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Se pare că marţi vor fi audierile din Parlament. E puţin probabil să mai postez până atunci. Mulţumesc celor care m-au sprijinit cât şi celor care m-au criticat. Greul acum începe cu adevărat, aşteptările în domeniile educaţiei, cercetării, sportului şi tineretului sunt enorme. Sper să reuşesc să îndeplinesc cât mai multe dintre ele.
În ceea ce priveşte bugetul, putem discuta despre acesta atunci când avem primul proiect de buget finalizat, ceea ce acum nu este cazul. Cunosc necesităţile bugetare ale educaţiei şi cercetării, cunosc şi lipsurile cu care se confruntă sportul şi domeniul tineretului. Voi lupta pentru ca aceste necesităţi să fie cât mai bine satisfăcute. Anul care vine nu este uşor, cred însă că vom reuşi să trecem cu bine. Pe de altă parte, dificultăţile economice ale unui an nu justifică stagnarea reformelor. Lipsa de performanţă a sistemului de educaţie şi de cercetare este una dintre cauzele crizei şi de aceea cred că asigurarea necesităţilor imediate este tot atât de importantă precum continuarea reformei.
PS pentru presă: în urma inadvertenţelor apărute în presă: nu sunt europarlamentar. Am fost. Nu sunt doctorand. Am fost până acum 10 ani când mi-am susţinut doctoratul.
PPS: am schimbat numele blogului, lucru care nu îmi schimbă opinia despre darwinism.
Baftă multă, encore une fois!
RăspundețiȘtergereMăsurile dure trebuie luate rapid.
Să nu apuce nici nu se dezmeticească.
Ca şi cu o măsea stricată.
E mai suportabilă durerea dacă e scurtă, oricît ar fi sau mai ales dacă e intensă.
Părerea mea, de susţinător al dvs.
...sa nu uitati educatia timpurie! si obligativitatea specializarii personalului care lucreaza in relatie directa cu copilutii...
RăspundețiȘtergere...sa nu uitati nici ghiozdanele de 5 kg ale copiilor!
...si nici cele 5 ore de furnizare de informatie/zi pentru ei!fara sport,estetic,EXTRECURICULARE...
...si nici importanta participarii copilului la actul educational! precum si a parintilor!
...si nici dificultatea muncii dascalului (cu mentiunea ca acesta trebuie sa aiba - mai intai de toate - har si daruire! daca nu, poate fi si mecanic auto sau un pic-up cares-i ruleaza impasibil banda)
succes!
cristina
felicitari d-le Funeriu si multa bafta!
RăspundețiȘtergereVa dati seama ca multe sperante se pun in dvs :).
Ca in "Mitul Pesterii", ati fost "afara" si acum ar trebui sa "povestiti" ce si cum merge treaba; veti fi greu de crezut, cu conditia bineinteles sa si vreti sa faceti asta, adica "povestiti":). Vedem in cele 6 luni, nu?:)
Oricum, o sa fie interesanta mai ales reforma "cadrelor universitare": nepotism pana la gradul III, ISI, etc; parca vad cum sistemul va reactiona monolitic. D-l Miclea a clacat "acolo".
ps. nu ma pot opri sa comentez, ca d-l Croitoru a inteles "brusc" faptul ca este un minister cu un buget mic, dupa ce s-a intors Traian Basescu de la Copenhaga:). Eh, macar speranta nu e pierduta si exista o dorinta de reforma.
pps. E un compromis OK de guvern, mai bine de atat nu se putea obtine, pt momentul actual.
Domnule Funeriu ,poate reusiti sa faceti ceva cu caracatita ARACIP(S) din sistemul de invatamant.Au ajuns profesorii sa se gandeasca doar la mapele burdusite cu "dovezi" in loc sa-si perfectioneze cu adevarat lucrul cu elevii.Cred ca daca aveti taria sa desfiintati ARACIP si sa puneti in loc ceva mai simplificat si mai eficient economisiti o gramada de bani din bugetul educatiei si castigati si respectul profesorilor buni.Cu respect,
RăspundețiȘtergereUn profesor
În sfîrşit, s-a făcut dreptate! Felicitări, domnule Funeriu! Şi, să vă ţină puterile! Încet, încet, partidul se va curăţa de arivişti. Mai rămîne doar problema sindicatelor din Învăţămînt. Printre cele mai retrograde din sistem, cu legături chiar în minster.
RăspundețiȘtergereAcuma, organizatoric, va fi o problemă. Mare. Veţi da ordine pe care nu le va executa nimeni. Veţi fi sabotat chiar din interior. Puneţi termene clare de execuţie, precum şi pedepse. Nu vă rămîne apoi decît să controlaţi, controlaţi, controlaţi, apoi să sancţionaţi sancţionaţi, sancţionaţi.
Felicitări și sărbători fericite, succes în parlament! :)
RăspundețiȘtergereStimate Domn Funeriu, sunteti tanar si aveti puterea de a face lucruri bune, trebuie doar sa vreti. Va doresc sa vreti sa puneti la punct titularizarea in invatamant, va doresc sa puneti la punct examenul de admitere din clasa a IX-a. Sunt lucrurile care ma dor cel mai rau. Sunt profesor de chimie, cu 13 ani vechime in invatamant, gr.I, insa nu sunt titular, tot timpul m-am aflat sub locul I, cu note peste 7.Am fetita in clasa a VIII-a si traiesc si simt ca nimic din ceea ce se cere nu este pentru a forma idealul educational. Ce spune psihopedagogia se afla doar in cuvinte insa faptele sunt putine. Va doresc sa vreti sa faceti ceea ce asteptam, noi profesorii, parintii, elevii de la Dvs. Mult succes! Sarbatori Fericite!
RăspundețiȘtergeresucces si sper sa indepartati mafia politica de la toate nivelurile de conducere!
RăspundețiȘtergereFelicitari domnule Ministru. Sa nu uitati cercetarea romaneasca si oamenii care se dedica ei. Este sursa noastra de identitate si progres.Ajutati institutele de cercetare si cercetatorii cu fondurile necesare pentru a nu se transforma in cersetori si a nu disparea speranta si spiritul lor creativ.Asa sa ne ajute bunul Dumnezeu!
RăspundețiȘtergereDomn' "ministru",
RăspundețiȘtergereInteresant este cum spuneti despre lipsa de eficienta a sistemului de invatamant.. V-ati pus oare intrebarea cine a adus invatamantul in aceasta stare? Va raspund tot eu: unii ca dumneavoastra, politicieni cu interese dintre cele mai "inalte" si "nobile"...
Vreti performanta? E un lucru bun sa tinzi la mai mult! Dar nu va exista performanta atat timp cat cadrele didactice merg la scoala cu haine vechi, cu papuci carpiti si cu burta goala.
Nu uitati, tov. ministru ca pana ati ajuns ministru si capabil de a calcula viteza mainii "idolului" dvs, ati trecut printr-o scoala, unde ati fost invatat si educat. Dar e foarte posibil ca imensa majoritate a "maharilor" de prin forurile de conducere ale acestei tarisoare sa fi uitat asta... De altfel, exista vreo cativa care nu cred ca stiu cum arata o sala de clasa...
Este de preferat, ca in mandatul dumneavoastra sa nu va mai bazati pe bunul simt al cadrelor didactice... Cereti calitate, atunci cand veti motiva pe cei de la care cereti... Altfel, voi va faceti ca ne platiti, noi ne facem ca muncim, iar evolutie va fi din parti... De altfel, o natiune needucata si bolnava o poti conduce mai usor, nu-i asa tov. ministru?
In fine, va doresc sa aveti un mandat cat mai scurt la conducerea ministerului... Aceeasi urare o fac si cabinetului Boc (parca fusese dat jos de Parlament acest Boc), ca de altfel si presedintelui Romaniei (al carui nume nu doresc sa-l mai aud), care a dat dovada de o mare si crunta nesimtire numind ca premier pe unu' care oricum nu a facut si nici nu va face nimic ...pentru Romania si cetatenii acestei tari...
Citesc cu mult amuzament in EvZ de azi fraza urmatoare:
RăspundețiȘtergere"Favoritul Elenei Udrea, la Ministerul Educaţiei", continuata cu:
"Revenirea lui Daniel Funeriu în guvern poate fi privită şi ca o nouă reuşită a Elenei Udrea, viitorul ministru al educaţiei fiind considerat un apropiat al acesteia."
Bravo. domnule Funeriu. Dupa o ministra garantata de Vanghelie acum invatamantul romanesc va avea un ministru garantat de Nutzy Plescoi!
Cred ca universitatea Dimitrie Cantemir ( parca aici si-a facut studiile si cariera universitara lady Udrea) va avea zile lungi si fericite si va scoate alti si alti absolventi de renume mondial!
Oh, la, la!
Incepe bine reforma!
PS Bineinteles, daca-i doar o barfa a respectivului jurnal, sigur va veti simti jignit de apropierea atribuita ( stiti cum se spune: cine seamana se aduna) si veti protesta. Dar, dupa ceea ce cred despre dvs, aproape sigur nu o veti face!
Domnule Funeriu,
RăspundețiȘtergerepersonal ma bucur ca sunteti numirea pentru educatie. Ma bucur ca pana la urma, ceea ce credeam eu ca o sa fie o teapa de zile mari, a disparut si lucrurile au revenit pe fagasul pe care il doream si il consider normal.
Cu toata sinceritatea va spun ca din punct de vedere personal am asteptari foarte mari de la dumneavoastra. Programul e cat de cat stabilit de Pactul pentru educatie si raportul prezidential pe educatie, documente pe care sper sa le pastrati ca far si sa reusiti sa le puneti in practica pe perioada mandatului. Cred cu tarie (si probabil si dumneavoastra impartasiti aceasta idee) ca locomotiva unei natiuni se afla in educatie si cercetare.
Cum asteptarile sunt mari si criticile mele or fi pe masura si le voi exprima aici, pe blogul meu, sau in alte medii in care ma voi putea exprima. Va rog ca nicicand pe durata mandatului sa nu uitati ca pe durata mandatului dumneavoastra nu sunteti responsabil numai de Romania de astazi dar mai ales si mai importat aveti in mana soarata Romaniei de maine.
In speranta ca acest guvern va trece votul din parlament, va doresc un mandat in care sa duceti la indeplinire ceea ce va propuneti astazi.
@# Ilinca,
RăspundețiȘtergereiti multumesc, nu m-ai dezamagit chiar la inceput de saptamina. De azi incepe sa se mareasca ziua; sper sa ti se imprastie ceata din fata ochilor.
Tu si in somn o ai pe Elena Udrea? chinuita viata ai. Un barbat ar fi de inteles!
Good luck.
RăspundețiȘtergereVa luati concediu sabatic de la TU Munchen ?
Nu va cunosc foarte bine , poate pentru ca sunt cam mic si nici nu m-a interesat politica. Sper si am incredere ca o sa puteti sa schimbati ceva in domeniul educatiei , elevii asta asteapta. Cu respect ,
RăspundețiȘtergereun elev in clasa a 9 a
Domnule Ministru,
RăspundețiȘtergerePe vremea când ministru al sănătăţii era Mircea Beuran şi s-a constatat că a plagiat nişte coduri de proceduri de urgenţă din nişte manuale similare din Franţa, studenţii de la Facultatea de Medicină din Bucureşti au mers la Ministerul Învăţământului să protesteze şi să ceară legalizarea copiatului, motivând că dacă Beuran, care era pe atunci conferenţiar la Facultatea de Medicină din Bucureşti, a ajuns minstru şi cadru didactic universitar deşi a plagiat, ar fi corect ca şi ei să ajungă medici copiind.
La scandările lor, a raspuns un ministru secretar de stat, care le-a spus să nu se mai agite, pentru că nu vor reuşi să modifice nimic.
Studenţii au vociferat spunând că acum e democraţie şi nu mai e ca pe vremea lui Ceauşescu ca să se ascundă adevărul şi să nu se ia măsuri.
Secretarul de stat le-a spus că situaţia lor în democraţie e ca în bancul cu vulturul care zbura pe spate şi vulpea.
Studenţii au spus că nu ştiu acest banc, iar secretarul de stat le-a cerut ca în situaţia în care o să le placă bancul să renunţe la protestul lor. Ei au acceptat, secretarul de stat le-a spus bancul, iar ei au renunţat la protestul lor.
Bancul este următorul:
Un vultur zbura pe spate pe deasupra unei păduri.
Vulpea îl vede şi îi spune:
- Bai vulturule, ai înebunit? De ce zbori pe spate?
Vulturul îi răspunde:
- Nu am nimic! Dar e democraţie şi pot sa fac ce vreau! Dacă vreau pot să zbor şi într-o aripă!
Vulpea se gandeşte un moment apoi îşi spune: Vulturul are dreptate! Nu mai e ca în comunism! Putem face tot ce dorim!
Şi începu sa mearga prin pădure cu spatele.
După ce merse ea ce merse, ajunge la un moment dat să treacă printre 2 pomi îngemănaţi. Trece cu coada şi jumătatea din spate a corpului ei printre cei doi pomi şi când să trecă şi cu zona toracelui rămâne înţepenită. Încearcă să mergă în faţă, dar constată ca şi în direcţia aceasta s-a înţepenit.
În timp ce se chinuia să se elibereze dintre cei doi pomi, trece pe acolo iepuraşul, care vazându-o la înghesuială îi face felul! Mai apoi trec pe acolo lupul şi ursul şi îi aplică acelaşi tratament.
După multe ore reuşeşte să se elibereze şi se îndreaptă spre vizuina ei mai mult târându-se decât mergând. La un moment dat îl vede pe vultur şi îi spune:
- Bai vulturule, mi-ai spus că e democraţie şi pot sa fac ce vreau! Şi uite ce am păţit! (şi i-a povestit prin ce a trecut)
Vulturul o ascultă, apoi îi spuse:
- Dragă vulpe, democraţie este aici sus, la noi! Pentru voi, acolo jos, e futai!
Daca doriti ca acest banc sa nu mai reflecte o realitate ce exista la acea vreme şi care s-a perpetuat până astazi, vă rog sa analizaţi situatia celui incriminat la http://www.catavencu.ro/calea_adevarul_si_plagiatul-9675.html, pentru ca astfel de lucruri să fie corectate şi să nu se mai repete. Faţă de momentul la care s-a publicat articolul din Academia Caţavencu (August 2009), au apărut o serie de elemente noi, şi anume faptul că între timp George Stoicescu a ajuns profesor universitar, şi, în baza acestui titlu universitar, şi-a continuat ascensiunea şi primirea de foloase necuvenite în diverse comisii (a se vedea http://www.mie.ro/_documente/constructii/comisii/COM_EXPERTI.pdf
şi http://www.mie.ro/_documente/constructii/comisii/COM_VERIF.pdf, unde a fost numit vicepreşedinte la comisia 2 în data de 23.09.2009, deci după apariţia articolului din Academia Caţavencu, comisii care dau atestate de experţi tehnici şi verificatori de proiecte care se ocupă de cale ferată).
Suplimetar faţă de elementele precizate în articolul sus-menţionat gasiti pe internet câteva elemente interesante privind “cercetările” acestuia, la adresa http://www.scribd.com/doc/16112913/ceproplast
De aceea nu trebuie să ne mirăm că sar trenurile de pe şine, când oameni ca acesta decid cine e competent în domeniul căii ferate şi fac declaraţii ca cele de la adresa
http://www.cotidianul.ro/infrastructura_feroviara_abandonata_a_transformat_cfr_intr_o_bomba_pe_sine-99088.html
Asteptam cu interes vesti de la dvs. despre acest subiect
In primul rand felicitari si multa putere de munca!Aveti o misiune foarte dificila...sistemul de invatamant a decazut enorm in ultimii 20 de ani.Si-a pierdut respectul, valoarea si pozitia in societate.
RăspundețiȘtergere@ anonim
RăspundețiȘtergere21 decembrie 2009, 10;57,
ati uitat sa-l intrebati pe dl Funeriu ce "vesti are" despre plagiatul lui Eugen Barbu.
@ilinca,
RăspundețiȘtergereunii au prea multe obsesii in viata...pacat.
FELICITARI,domnule ministru.
@Victor@L si @anonimul 12:05
RăspundețiȘtergereDaca aveti ceva de spus la subiect atunci va ascult. Dar de remarci de-acestea stupide sunt satula.
Imi amintesc ca atunci cand abramburica a fost "garantata" de vanghelie a iesit un circ de toata frumusetea ( si nici macar nu era ministra la vremea respectiva). Dar ca ministrul desemnat de azi D. Funeriu se afla in gratiile unei parvenite nu cu mult mai sus decat vanghelie d.p.d.v. intelectual, asta nu deranjeaza multa lume. Ei bine, pe mine intr-o prima faza doar ma amuza.
Zbierati voi mult si bine contra imposturii universitare,a fabricilor de diplome etc: daca s-a ajuns la acest episod savuros , nu mi se pare de bun augur!
Dar fiecare este liber sa scrie ce gandeste nu? In definitiv parvenitii se sprijina unii pe altii si se si aplauda.
Cat despre obsesii.....s-a si gasit cine sa vorbeasca!
Buna ziua!
RăspundețiȘtergereVA felicit pentru desemnare si sper ca interesele de partid din Parlamentul Romaniei sa nu va blocheze perspectiva ministeriala, iar dumneavoastra, alaturi de colegii desemnati de domnul Boc, sa va incepeti cat mai curand activitatea. Ma intereseaza in mod direct cine e noul ministru la Tineret si Sport pentru ca sunt antrenor fotbal copii si juniori.
As dori in acest sens, daca aveti timp disponibil, sa dezvoltati, pe blogul dumneavoastra, care va fi noua directie in domeniile mai sus mentionate ce se va pune in aplicare in timpul viitorului mandat.
Va multumesc anticipat.
PS: Mentionez ca am activitate si in sfera sportului adresat tinerilor cu dizabilitati, domeniu care la noi este aproape inexistent. Poate faceti referiri si la acest aspect si il cuprindeti in atentia dumneavoastra.
Domnule Funeriu,
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru nominalizare !
Felicitari si pentru averea dvs care este acum dezvaluita pe toate canalele de stiri. Am cunoscut profesori universitari din Japonia si Germania de la universitati de top care nu au strans nici pana la varsta de 60 de ani cat aveti dvs pana la 38 !
Sper ca nu vreti sa acreditati ideea ca daca un profesor universitar/cercetator are un CV deosebit ca al dvs poate sa aiba 2 Jaguaruri si un Audi A6 ! Indiferent de gradul fantastic de economisire al banilor de granturi pe care i-ati avut, averea dvs este fantastica si nu poate fi justificata in nici un mod de excelenta dvs in cercetare !
Ati spus:" peste 50% din tinerii până la 15 ani sunt analfabeţi funcţionali, adică nu au capacitatea de a înţelege ceea ce vrea un text să spună."ASA ESTE!Aveti dreptate.Sunt profesor intr-un liceu doljean si in clasa a IX-a multi copii vin fara sa stie sa citeasca coerent iar de formulat o fraza ce sa mai vorbim....Tin sa mentionez ca este un liceu important cu rezultate bune si foarte bune la concursurile nationale(6-7,maxim 10 copii foarte buni).Noi ca profesori primim "indicatii" sa le dam "acolo un cinci " ca altfel anul viitor s-ar putea sa ramanem fara ore...Domnule Funeriu,va rog,faceti ceva bun pentru admiterea la liceu si pentru Bacalaureat!!Introduceti Examen de admitere din nou...nu e posibil sa facem alfabetizare in clasa a IX a...
RăspundețiȘtergereLa Bacalaureat la fe,copii semianafabeti au uat medii peste 9 pentru ca au avut rezovarile subiectelor aparute pe internet,iar copiii buni au luat aceleasi medii sau chiar medii mai mici.Nu este corect fata de viitorul nostru,ne batem joc de el!
Legat de Tituarizare va rog sa pastrati EXAMENUL de titularizare!Este cel mai corect mod de evaluare! Daca admiterea in invatamant se va face altfel decat printr-un examen sporiti coruptia .
Va doresc multa bafta sper sa nu va lasati intimidat de unii si de altii in luarea deciziilor!Am incredere in dumneavoastra!
Un profesor
Domnule Universitar_1, sa nu fim naivi, daca nu ai bani, nu dai la partid, daca nu dai, nu iesi pe liste...regula: cu cat e lista mai importanta (citeste: aduce profit!), cu atat banii catre partid sunt mai multi.
RăspundețiȘtergereAm cunoscut pe cineva la PDL care era dator la partid, pt ca avusese (citeste: fusese pus intr-o) o functie publica ce impunea o cota pe masura, dar prin intrigi ramasese fara acea functie si, ce credeti...risca sa fie dat afara si din functia din partid (era consilier local sau asa ceva..).
Deci, nu ne ramane decat sa speram ca banii d-lui Funeriu au fost investiti cu folos :))
Domnule Funeriu, felicitari!
RăspundețiȘtergereEducatia a primit de sarbatori un cadou nesperat. Este pentru prima data cand un om de calibrul dumneavoastra stiintific devine ministru. Se asteapta foarte mult de la dumneavoastra si eu am convingerea ca veti reusi sa schimbati invatamantul romanesc! Succes!
Din pacate vad ca au si inceput unii sa improaste cu noroi, sa va bagatelizeze meritele, sustinandu-se in ziare ca sunteti "apropiatul lui Udrea" si de aceea ati fost nominalizat, sau sa se scrie chiar la dumneavoastra pe blog diverse "acuze" (domnule Stamate, aveam o parere mai buna despre dumneavoastra!).
Nu-i luati in seama, continuati-va lupta, este mult mai importanta!
Felicitari pentru nominalizare. Va urez succes in madatul dumneavoastra, caci veti avea nevoie.
RăspundețiȘtergereBaiatul meu are 6 ani, fata aproape trei. Cred ca intelegeti cata speranta imi pun in sistemul de invatamant demumificat.
Succes la intalnirea cu cei din comisii. Si daca veti fi votat de parlament, treceti la fapte: mariti norma profesorilor din preuniversitar (suntem tara cu cea mai mica norma de predare), faceti o evaluare a acestora pe baza progresului de la clasa si nu a rezultatelor la olimpiadele scolare (nu toti profesorii au parte de elevi superdotati - ma gandesc la cei din rural), ganditi forme de evaluare care sa demonstreze comeptentele elevilor si nu capacitatea de memorare. Si, in primul rand, obligati resursa umana sa aplice ceea ce a invat la sutele de ore de perfectionare.
RăspundețiȘtergereMulta forta!
congratulations pt nominalizare! doar sa devina palpabila... sa indraznim a spera ca proverbul "omul potrivit la locul potrivit" incepe sa se aplice??!! bine-ar fi, ca pana nu demult oricine era potrivit pt orice post/functie. Good luck!
RăspundețiȘtergereFelicitari in primul rand pentru nominalizare. Asa cum spuneau si altii mai sus, tinerii din universitati au mari asteptari de la dvs. Ne-am saturat de impostori si lipsa de corelare dintre CV-uri si pozitiile ocupate. Stiu cazuri de persoane care conduc granturi FP7 consistente dupa ce s-au reintegrat Marie Curie, au CV-uri compatibile cu CS1, dar imbatranesc pe CS3 ca asa vrea rectoratul, sa nu aiba reintegratii conducere de doctorat si sa competitioneze pe cine nu trebuie. Va doresc succes.
RăspundețiȘtergereD-le Funeriu,
RăspundețiȘtergereAm cunoscut olimpici internationali, cu doctorat in Germania, cariera la MIT extrem de modesti, la limita saraciei.
D-ta te descurci, chiar bine. Am intrebat un apropiat al dv. de ce ati venit in RO, ce vreti sa faceti. Mi s-a spus vrea MINIstru.
Sunteti acum ce v-ati dorit.
Dar trebuie sa si faceti ceva, caci tot misterul ce planeaza in jurul dv. nu va fi decat un firicel de fum.
Chiar puteti face ceva? Cunoasteti situatia reala a sistemului de invatamant? Sau va bazati pe consilierii partidului?
Mult succes.
RăspundețiȘtergereAtita timp cit nu inchizi blogul... e OK. Si mai si scrii din cind in cind, desigur.
(stiu, stiu, e sacrilegiu sa vorbesc asa nepoliticos, da' parca in blogosfera "sa nu inchideti" si "mai si scrieti" suna ca dracu'! :-D)
din ce cauze scade calitatea invatamintului an de an ?
RăspundețiȘtergere1.expansiunea universului, cresterea entropiei,decadentei lumii
2.cei sapte ani de acasa, din cauza disocierii importantei celulei de baza a societatii-familia(neajunsuri,programe tv,site-uri deocheate pc,publicitate relatii sexuale,inclusiv perverse,etc)
3.lipsa unui nou sistem de educatie sociala organizat pt. a inlocui educatia sociala de stat dinainte de "89, care incepea de la gradinita cu soimii patriei si continua pe toate palierele de invatamint-pionieri,sa pina la scoala de meserii, liceu sau facultate. chiar si in armata se scolariza vezi: soferi, bucatari, radiotelegrafisti, etc.? urma, apoi, educatia concreta prin munca la locul de munca si familia tinara...
4.renuntarea, de astazi,la competitii sportive si artistice scolare si studentesti
5.nedefinitivarea educatorilor,invatatorilor si profesorilor pe post
6.explozia mijloacelor de comunicatie si killgame-urile electronice
7.lipsurile pedagogice a unor dascali la clasa si incurajarea astfel a meditatiilor particulare si a micii coruptii, care constiutue in mare parte evaziune fiscala
8.renuntarea la uniforma si matricola in invatamintul preuniversitar si incurajarea arderilor unor etape in dezvoltarea tinerilor(limuzine si alte produse si obiceiuri de lux,etc)
9.bussinesul anumitor profesori cu studenti si coruptia pentru promovarea examenelor,a titlurilor stiintifice,sa
10.inflatia de universitati si facultati, fara a tine seama de un necesar de studenti-cifre de scolarizare pe specialitati reale si obiective.nu cumva prapadul de asazise facultati,care scot secretare pe bada rulanta, exercita o presiune de angajare de prospaturi in administratie,ducind la fenomenul de obezitate birocratica?
11.neajungerea niciunei universitati in top 500 pt. a crea modele si emulatie
12.lipsa de munca organizata in intreprinderi industriale stabile sau santiere nationale pt. a se forja prin munca caracterul tinerilor de orice meserie sau specialitate si reducerea vagabondajului si a abandonului scolar
13.necorelarea de virsta in cazul carnetului de sofer, care se poate lua la 18 ani,toata clasa a 12-a de liceu fiind spulberata de pusti cu limuzine,netinindu-se de carte.asadar, terminarea liceului ar trebui devansata cum era odata la 11 clase(a fost liceu chair cu 10 clase,propunerea ramine de mijloc) si atunci clasa a 12-a nu s-ar mai suprapune cu obtinerea carnetului de sofer, liceul ar fi liceu, nu salon auto periculos si de fite!
14.raminerea in urma a dezvoltarii satelor si agriculturii pt.meserii si specialitati specifice
15.slabirea vigilentei si preventiei fortelor de ordine.nu se vad pe teren, pt.a intimida eventuale derapaje infractionale
concluzie: trebuie reformata intreaga societate
"fabricile" de diplome,submineaza economia nationala!**
RăspundețiȘtergerediplomele false,pe piata muncii sunt produse toxice,similare cu banii falsi, pe piata financiara, cu carnetele de sofer luate contra cost,cu meciurile trucate din fotbal,samd.cum fabricarea si raspandirea de bani falsi constiuie infractiune grava(atentat la siguranta nationala) ,rezulta ca si fabricarea si raspandirea de diplome false,este o infractiune la fel de grava,astfel ca problemele, pe aceasta tema, produse la USH si la alte "fabrici" de diplome similare,trebuie curmate si luate masuri drastice atat asupra autorilor acestei escrocherii,cat si asupra clientilor lor,amatori de chilipiruri,acum,chipurile,victime ale acestei situatii. cu vorba buna si legi laxe, s-a vazut,in ultimii 20 de ani, ca nu merge. "tumoarea" s-a tot extins,pana la clacarea definitiva,nu numai a invatamantului,ci si a sistemului social national.pai,unde o sa ajunga tara aceasta cu sute de mii de oameni/an pusi pe functii,pt.care nu au pregatirea necesara.inca o hotie,pe scara larga,pe langa celelalte cu caracter: politic,economic,structural,salarii,pensii,sporuri si deconturi nesimtite la clasele care s-au autodefinit si privilegiat cu legi speciale.ce mai,totul e varza!prin sistemul actual de blocaj al tuturor contra tuturor,nu ne putem redresa.s-a vazut ce oportunisti au iesit si din votul uninominal. trebuie avansate personalitati providentiale cu background profesional si moral ireprosabil!
Felicitari pentru numire domnule Funeriu! Avem mari sperante un dvs!
RăspundețiȘtergereAtentie la examenul de titularizare, anul trecut a fost prapad cu subiecte facute la fiecare ISJ. Consultati statistica si observatii ce note au luat anul trecut unii care au mai dat si in anii anteriori (cu subiecte unice pe tara, facute de Minister). Un candidat care nu a sarit de nota 2, trei ani la rand a reusit anul trecut o nota peste 9, cu subiecte mult mai dificile!!! S-a desteptat parcurs.
Distrugeti institutia "SPAGA" (din invatamantul romanesc, macar)! Curaj si bafta!
RăspundețiȘtergereGuvernul in multe este sinistru.
RăspundețiȘtergereAstfel, poate ca era si cazul sa nu fie atata denaturare in ceea ce priveste invatamantul si externele; indiciile in aceste cazuri sunt promitatoare, dupa Andrei Marga, avem iarasi ceva sperante, si, fireste dupa Andrei Plesu la fel;
Sper, totusi sa evitati vizitele nocturne oteviste in care sa explicati problemele din invatamant.
Sper sa nu va suparati sefii, poate prin hotararea de a taia in carne vie, ca a fi vorba de cabinetu 2 sau chiar pe primul marinel manelist al tarii.
Sper sa ganditi invatamantul altfel decat dat pe mana primarilor care sa isi numeasca si sa ordoneze banii dupa raul lor plac.
Sper sa aveti in vedere expresia "pana la Dmunezeu te halesc sfintii" pentru ca in tarisoara sfintii nu prea au lacrimi ci mai degraba tendinte venale si dispozitii mereu coruptibile.
Nu mi place "partidul" din care faceti parte dar nici de restul "clasei politice", nu sunt deloc mandru.
Nu mi place nici de marinel, care cu atata nerusinare isi invoca profilul ainticomunist, pentru ca din nefericire nationala dupa un mandat in care trebuia sa alegem intre 2 comunisti iarasi am fost nevoiti sa fim pusi in acelasi context josnic.
Bine ca a fost ultimul juramant azi, sper ca viitorul presedinte sa nu mai fie din generatia stigmatului si nici urmas al acestei de trista amintire de)generatii.
Apreciez doar persoane, rarisime in politica romaneasca, raman fidel unei crestin democratii candva promovata de Seniorul Corneliu Coposu si mereu voi aprecia efortul Primarului Timisoarei Gheorghe Ciuhandu de a fi anticomunist sincer.
Am sperante ca cel putin veti incerca sa nu faceti front comun cu sinistrii din Guvern...
D-le Funeriu, va rog sa rezolvati si aceasta problema: este vorba de vreo 15000 licentiati promotia 2008 si 2009.(Licentiatii Pedagogia Invatamantului Primar si Prescolar).Nici pana in acest moment, acestia nu sunt incadrati si salarizati conform studiilor.
RăspundețiȘtergereDomnule Funeriu,imi cer scuze ca nu te felicit pentru numire- nu-mi inspiri incredere...Ai stat departe de tara si de necazurile oamenilor(mai ai si dubla cetatenie,de parca nu am fi,cu totii, cetateni europeni...)...Stiai ca exista licee din mediul rural(hulitul mediu rural)care,an de an, obtin performante la examenul de bacalaureat, umilit sustinut in "centre de examen" urbane si care, statistic,sunt in fruntea clasamentului national de promovabilitate?!Probabil ca nu...Eu nu am auzit niciodata cuvinte de lauda..."Se poarta", este "la moda" manjirea cu noroi a satului romanesc, a copiilor si a dascalilor de tara!De ce?!Ca suntem prea saraci?!
RăspundețiȘtergereIti doresc sa cobori de la inaltimea titlurilor dumitale si sa vezi ca noi,elevi,parinti si dascali,de la oras sau de la sate,ne zbatem cu greutatile si razbatem la lumina fara ajutorul ministrilor, al sfaturilor lor "pretioase",al eternizatei reforme,perenei experimentari...Noi nu am uitat sa fim romani,chiar daca se arunca in noi cu piatra!Stiai ca sistemul de educatie exista inca, numai prin noi?!Noi nu am capitulat in fata intimidarii voastre si vom continua sa luptam,cu "banalele" noastre arme,cu dezamagirile si cu sperantele noastre sugrumate!Invatamantul romanesc a fost si va ramane "un sirag de piatra rara"in lume,chiar daca se doreste inabusirea spiritului romanesc!De ce?!Un popor fara cultura este un popor sortit pieirii!Un popor fara traditie devine victima a globalizarii,pierzandu-si identitatea!...Nu mai veniti voi,ministrii,cu idei occidentale!Nu se preteaza realitatii romanesti si specificului national!Oare nu vedeti ca noi,cei "prosti",suntem si "multi"?Nu vom pleca niciodata capetele si vom spune "da"...bulgareste!
Iti doresc "Sarbatori fericite!"si,daca vei gasi in adancul sufletului un gram de "Romanie",intoarce-te la "tara muma"!
Astept cu mare interes re-inceperea anchetei in cazul diplomelor de la Universitatea Spiru Haret. Si astept si rezultatele acestei anchete.
RăspundețiȘtergereFelicitari!
RăspundețiȘtergereSper sa incheiati cat mai curand un acord de recunoastere reciproca a studiilor efectuate in Republica Moldova (inclusiv doctorat). Poate asa veti afla de ce multi romani au ales sa mearga acolo. pana aflati va dau eu raspunsul> in Romania nu poti intra decat pe spaga, trebuie sa cunosti un conducator de doctorat sau sa te duca cineva influent la el. In Moldova m-am prezentat la examen fara sa cunosc macar o persoana din Universitate. Am luat examenul si apoi am fost repartizata la un conducator, deci l-am cunoscut dupa examen.
Dl. Ministru al Educatiei din Moldova, Leonid Bujor a demarat procedurile de incheiere a unui acord cu Romania. Sper sa raspundeti pozitiv!
Sarbatori fericite si mult succes!
Succes si sa faceti o diferenta in viitorul cat mai multor romani, pentru ca nu-i veti multumi pe toti: unii pur si simplu nu vor dori sa fie educatii, altii nu vor dori ca altii sa fie educati.
RăspundețiȘtergeretoata stima pt.cv-ul dv profesional,universitar si de cercetator international.
RăspundețiȘtergerein ce priveste functia de ministru al invatamantului,tineretului si sportului,ati manageriat,aveti referinte manageriale in aceste domenii?
pe romaneste: ati condus structuri organizationale, ca cele de mai jos?
a.pe linia invatamantului
0.sunteti familist?aveti copii?
1.ati predat, in vreun liceu ?
2.ati avut functia de diriginte, in vreun liceu?
3.ati fost,director de scoala,inspector,sef inspector scolar,director in minister,secretar de stat?
4.ati lucrat in functii didactice,in invatamantul superior?
5.ati avut functii de conducere in invatamantul universitar:prodecan,decan, prorector,rector.
6.ati avut negocieri cu sindicatele din invatamant si cu organizatiile studentesti?
b.pe linia tineretului si sportului
1.ati fost legitimat si jucat organizat in vreo echipa sportiva?
2.ati castigat cu echipa vreun trofeu sportiv?
3.ati antrenat vreo echipa sportiva?
4.ati fost in conducerea vreunui club sportiv profitabil,organizatie judeteana pt tineret si sport,organizatie studenteasca pe centrul universitar,director,secretar de stat in ministerul tineretului si sportului?
5.ati castigat, ca si conducator sportiv,vreun trofeu,campionat national,european, mondial,olimpic?
6.cunoasteti problemele de patrimoniu si intretinere nationale ale bazelor sportive si pt tineret?
7.cunoasteti care sunt obligatiile si drepturile sportivilor de performanta?
9.cum s-ar organiza competitii sportive nationale scolare si de tineret?
10.cum ar arata linia de educatie si sport pornind din prescolar,scolar,scoli profesionale,liceu,scoala tehnica, facultate,locuri in camine,practica in productie,vacante,repartitii in munca,problema locuintelor pt tanara famile,etc.
c.ati condus simultan organizatii din domeniile de mai sus?
ar mai fi si probleme de investitii!
va dorim succes!
Felicitari, domnule ministru Funeriu. N-a avut Ministerul un om cu o asemenea pregatire niciodata. Este o onoare. Imi plec capul in fata CV-ului dumneavostra. Sper ca si invatamantul, cercetarea sa-si arate "coltii" si inceapa sa se dezvolte si sa-si ocupe locul corect ,ca in intreaga lume civilizata. Sper sa fiti lasat sa lucrati si sa fiti sprijinit. Este o alegere adevarata. Cred ca fostii.... au pierdut oxigenul de mult. SUCCES !
RăspundețiȘtergereAnonim 21 decembrie 2009, 22:28...are dreptate! D-le Funeriu, dumneata pari un produs de laborator...ca sa nu spun IN LABORATOR! Adica, tocmai mult-laudatul dvs. CV nu este altceva decat o insiruire de granturi de cercetare - evident, meritorii - care, insa, nu raspund intrebarii: care este cariera dvs. didactica (aveti definitivatul/grd didactic II/grd. I sau grad didactic universitar in sistemul romanesc?!!)...sau poate la terminarea mandatului (fie si de 9 luni) ne veti face surpriza sa va vedem conf. pe la cine stie ce universitate??
RăspundețiȘtergereMult noroc domnule Funeriu, poate ne scapati de Mitica Dragomir si de Mircea Sandu! :D
RăspundețiȘtergereIn sfarsit un ministru al educatiei care stie ce inseamna cercetarea universitara adevarata! Am insa o intrebare pentru domnul ministru. Sa detaliez:
RăspundețiȘtergereAm lucrat o vreme la ASE unde doctoranzilor li se repeta la fiecare intalnire cu rectorul: publicati in reviste ISI. Insa la aceste intalniri nu s-a vorbit niciodata nici macar despre care reviste este vorba, sau care sunt acele reviste reprezentative pentru domeniile noastre (de exemplu Academy of Management Journal, Journal of Management etc). Despre pregatirea doctoranzilor pentru a face fata procesului de double-blind peer review nici nu poate fi vorba. Ni se cerea sa publicam, dar nu ne-a invatat nimeni nici macar cum sa scriem un articol de cercetare, fie el si pur teoretic.
Apropo de teorie, ma amuz teribil cand aud ca la noi se pune "prea mult accent pe partea teoretica". Demonstreaza cum nu se poate mai clar ca multi dintre universitarii nostri (si cam toti studentii) nici macar nu inteleg ce inseamna aceea o teorie, pe care o confunda cu reproducerea informatiilor din diverse manuale. Adevarul dureros este ca, cel putin in domeniul economic (la fizica si chimie am inteles ca stam mai bine), si teoria si cercetarea empirica lipsesc cu desavarsire, universitatile ocupandu-se exclusiv cu predarea unor notiuni dezvoltate de teoreticieni straini. Si chiar si acestea din urma abia dupa ce au fost popularizate prin manuale sau carti.
Intrebarile mele (scriind, mi-au venit mai multe in minte) sunt urmatoarele: cum veti reforma cercetarea romaneasca avand in vedere ca in multe domenii (in special in cel economic) ne lipsesc profesorii care sa inteleaga cum se scrie un articol stiintific, astfel ca nici doctoranzii nu au de unde sa invete? Isi poate permite Romania sa "importe" specialisti din afara pe 70-80 mii de euro anual, care sa repuna pe picioare programele noastre de doctorat? Si ce garantii avem ca doctoranzii astfel formati nu vor da postul din invatamantul universitar romanesc pe unul mult mai bine platit la Munchen, Paris, Londra sau Dublin? Acest ultim punct vrea de fapt sa atinga o alta problema: ar fi foarte bine daca universitatile romanesti ar produce cercetatori care sa isi gaseasca usor de munca in afara. Ar fi un fel de certificat de calitate. Intrebarea, de fapt, este: cum va reusi Romania sa ofere salarii comparabile cu cele din vest pentru cercetatori, astfel incat universitatile romanesti sa fie atractive fie pentru proprii absolventi, sau pentru absolventii altor cercetatori din strainatate?
Ca ardeleanca ma bucur de nominalizarea dvs. Ma asteptsa aducetzi un suflu nou: ordine+disciplina in scoala ,asa cum ar vrea sa vada orice ardelean veritabil !!Elevul sa vina ca sa invetze nu sa-i manance sanatatea profului ...Apoi proful sa nu fie tratat ca ''un supus austriac'' si sa fie apreciat in functie de munca sa , de realizari...Cei ce muncesc in plus sa fie ''bagatzi in seama'' iar cei comozi sa ...determinatzi sa-si vada barna din ochi !! Va apreciez in mod deosebit pentru c.v. -ul dvs. dar mai ales pentru cunoasterea atator limbi straine ;sper din toata inima sa facetzi eforturi pt. ''reabilitarea'' FRANCEZEI in scoli care a devenit o cenusareasa din cauza mult-practicatei limbi engleze;in revista LE FRANCAIS DANS LE MONDE am citit parerea conform careia este indicat a se incepe cu studierea limbii franceze si apoi cu a celei engleze ; in Romania se face exces de engleza( spre dezamagirea unora ca mine- dar nu cred ca exagerez...). Va urez succes in Parlament, apoi in activitate( care nu va fi usoara!!) , multa sanatate !! LA MULTZI ANI- 2010 !!! (O profa pensionara)
RăspundețiȘtergereSucces ! Mi-a venit inima la loc!
RăspundețiȘtergereSorin
auzi ce poanta ! E mare problema ca esti cercetator de laborator si dupa noua luni cauti post de conf - buna poanta
RăspundețiȘtergerePt anonimii 21 decembrie 2009, 22:31 si 23:00
RăspundețiȘtergereAti dormit prost noaptea si v-ati gandit ca mai bine sa lasati sa urle frustrarile din voi pe blog la Funeriu?
Care parte din cv nu e clara? sau nici macar nu v-ati obosit sa il cititi inainte sa criticati? (gasiti acolo tot ce vreti SI despre cariera didactica)
PS: auzi intrebare fff importanta: "sunteti casatorit"; doamnee!! doar nu vrei sa il ceri de barbat acum?
Alexandru
Felicitari si Doamne-ajuta in greaua munca ce va asteapta!
RăspundețiȘtergereNominalizarea dvs. in guvern, precum si cele pentru Teodor Bakonsky si Mihail Dumitru, sunt cel mai frumos dar primit de Mos Craciun.
Sper ca nu veti uita ca Presedintele Basescu a fost ales pe platforma modernizarii Romaniei.
RăspundețiȘtergereDumneavoastra va trebui sa faceti asta in domeniul invatamantului.
Sper ca veti avea intelepciunea sa o faceti repede si eficient, pentru ca inertia este foarte mare: in guvern aveti o groaza de "experti" pregatiti la Stefan Gheorghiu si sindicatele se vor opune din toata puterea la orice schimbare.
Nu distrugeti si ce a mai ramas din cercetarea romaneasca! Alocati cei 1% din PIB pentru cercetare, asa cum ati stipulat in Pactul pentru educatie, semnat de toate partidele in 2008. Altfel, nu veti mai avea ce "reforma" in anii ce vin, deoarece domeniul va disparea complet. Va ramane doar cercetarea de prin universitati, asa cum e si atata cata e.
RăspundețiȘtergereNu este clar ce activitate de cercetator are Daniel Funeriu. Trebuie sa vad lista articolelor sale pentru ca numai asta poate spune daca este intr-adevar o somitate in chimie sau nu. In al doilea rind nu este clar ce olimpiade a cistigat si cind: nationale, internationale, pe ce loc s-a clasat ca punctaj, ce medalii a luat, in ce ani?
RăspundețiȘtergereAm fost atent, la televizor, ati mentionat ca Domnul Basescu ar merita votat pt mareata realizare prin acel Pact pt educatie. Fara nici un tremur al vreunu-i muschi facial, ati spus si despre acei 1 % care iar fi primit cercetarea. Eu... stiam ca nu e adevarat, ma gandeam ca poate dumneavoastra nu sunteti informat. Chit ca sunteti bine intregrat in Ad-astra. Acum sunt dispus sa va dau credit, sperand ca veti fi mai atent cu bugetul pentru proiecte aflate in derulare ( fiindca la vreun nou call e naiv sa ne gandim). Echipa noastra are 3 proiecte in derulare, si suntem in pom. Nu ne dorim decat ca partenerul nostru ( statul roman) sa-si respecte clauze din contractele incheiate cu noi. Bugetul National Science Foundation va fi suplimentat cu 8.5% in state unite, Bugetul Uniunii Europene pentru anul viitor se va axa cu precadere pe cheltuieli pentru economie si ocupare, in conditiile in care 45% (64 miliarde euro) din totalul de 141 miliarde euro vor fi alocate pentru cercetare, educare si inovare.
RăspundețiȘtergereNoi, ne dorim doar acel 1% promis.
Cu stima, Kummer Lucian
intrebare.
RăspundețiȘtergerese zvoneste ca veti desfiinta palatele si cluburile copiilor. aveti idee cat de multi copii isi petrec timpul liber in aceste institutii, si nu in discoteci sau in alte bombe de fitze?? cate premii, cati campioni, cate concursuri castigate, sub egida ministerului educatiei, in tara si in strainatate?? fara bani, fara meditatii grase, fara spaga. pe munca elevilor si a profesorilor. nadajduiesc ca veti gandi bine inainte sa distrugeti un sistem extrascolar, non-formal, care e o gura de aer proaspat dincolo de clasele si orele cenusii din scoala clasica, formala.
P.S.
felicitari, ati trecut de comisie, sper sa treaca si guvernul de parlament.
oare ministrul nostru citeste aceste posturi? are vreodata de gand sa ne raspunda? macar asa, in bloc...
RăspundețiȘtergereei, poate dupa ce isi ia fotoliul in primire.
sper sa nu se dezica de tot ce ne-a promis. poate vor prinde si nepotii mei o programa scolara, o curricula adica, asemanatoare cu a elevilor din Europa occidentala. vom vedea. suntem cu ochii pe domnul ministru. SUCCES!
22 dec - toti ministrii au primit aviz favorabil - sampanie pt Daniel
RăspundețiȘtergereDL MINISTRU e darwinist, e evolutionist?????
RăspundețiȘtergereSe rasuceste Paulescu in mormant!
Sau poate ca nu am inteles eu bine...
Sper sa ma insel.
Felicitări pt. votul din comisii !!!
RăspundețiȘtergereNumele meu este BOGDAN DANIEL și sunt director adjunct la GRUPUL ȘCOLAR AGRICOL ORAVIȚA din anul 2006. Foarte mulți postaci v-au scris diverse chestii de bine sau de rău. Eu vreau să vă rog să rezolvați cea mai concretă problemă de anul acesta, care este o NEBULOASĂ - BACALAUREATUL 2009.
Nu avem date clare despre ce va fi în sesiunile pt. examinarea COMPETENȚELOR LINQVISTICE ȘI DIGITALE.....vă rog foarte mult să clarificați aceste probleme. MULT SUCCES ȘI DRUM LUNG ÎN CARIERA MINISTERIALĂ !!!!
Evident e vorba de BACALAUREATUL 2010 !!!!
RăspundețiȘtergereErrare humanum est !!!
@ Bogdan Daniel: daca cititi declaratiile mele de presa veti vedea ca exact asta voi face.
RăspundețiȘtergereSTIMATE D-LE MINISTRU,
RăspundețiȘtergereCa un bun cunoscator al activitatii de cercetare, in care vad ca aveti o experienta impresionanta, ar trebui sa stiti ca performanta se face doar cu fonduri. Nicaieri in lume cercetatorii nu asteapta pomana de la stat. Asta exista doar in Romania.
Atunci cand o tara nu face investitii in cercetare, ea este pe punctul de a muri incetul cu incetul.
Ca o curiozitate, ati incercat sa vedeti cate institute de cercetare sunt pe cale sa-si dea (daca nu cumva si-au dat deja) obstescul sfarsit din 2004 pana astazi? Asta pt ca tot ati postat pe blogul dvs cu ceva timp in urma avantajele pe care le avem cu IUBITUL NOSTRU CONDUCATOR.
"Frustrarile care urla in noi", cum catadicsea se le numeasca un antebloger, sunt generate de conducerea inteleapta a celui mai iubit fiu al poporului de dupa 2004. Acela despre care in 4 dec. 2009 dl Funeriu, punandu-ne niste intrebari pe blogul sau, ne facea sa credem ca este Mesia pe pamant.
RăspundețiȘtergereEt voila: in proiectul de buget ce citim?
RăspundețiȘtergereMinisterul Educatiei: 6,03 mld lei (sursa realitatea.net).
E jale! Necesarul doar pentru cercetare in 2010, angajat prin contracte, este de cca 4 mld lei. Si educatia + cercetarea primesc impreuna 6 mld.
Mult succes in reforma cercetarii, d-le ministru! Ramaneti cu cladiri, terenuri si echipamente de ultima generatie. Noi plecam sa ne cautam de lucru prin alte parti.
Oricum, nice try cu numirea dvs.
La ultimul post nu mai pot adauga comentariu, ca se inteapa pagina. Vroiam sa va intreb daca veti mai posta pe blog, si in timpul in care veti fi ministru? Acum e vacanta, stati mai lejer, dar dupa ce o sa intrati in ritm ma refer.
RăspundețiȘtergereStimate d-le ministru Funeriu,
RăspundețiȘtergereIn post-ul de mai sus spuneati ca vei aborda problema cercetatarii dupa ce veti avea bugetul pe 2010 finalizat. Cum explicati atunci ca pe site-ul CNCSIS s-a lansat o noua competitie de proiecte, cu un buget extrem de generos, in conditiile in care pentru proiectele castigate anul trecut s-a taiat mai mult de 70% din finantare?
Care este sursa de finantare pentru noul call de proiecte? Bugetul de stat? Fonduri europene? Daca respectati principiile bunei guvernante, am rugamintea sa precizati sursa de finantare pe site-ul CNCSIS, pt ca nu am vrea sa fim dusi in eroare asa cum s-a intamplat anul trecut.
Astept raspunsul d-voastra!
Sper sa corectati premisa implicita a politicienilor din ultimii 20 de ani: ca o populatie slab educata inseamna forta de munca ieftina ergo atractiva pentru intreprinzatorii autohtoni sau straini...Premiza nascuta din dispretul adinc fata de cei ce traiesc in Romania...Acesti politicieni isi trimit copiii la studii in strainatate asa ca putin le pasa de invatamantul romanesc...Politica educationala a ultimelor 2 decenii este expresia acestui dispret fata de romani...Aveti oare curajul de a opera o lustratie? Fosti informatori ai securitatii prezideaza comisii academice si ocupa posturile cele mai bine platite din sistem...Plagiatul zglobiu si complicitatea unor retele mai vechi apasa imund un sistem menit teoretic sa dea sanse egale tuturor, inteligentei si creativitatii autohtone...Hmmm...Ce-ar fi daca ati inlocui parte din functionarii ministerului cu oameni scoliti pe-afara inca intregi la minte si caracter? Purtatoarea de cuvant din ultimele zile parea complet straina de "societatea cunoasterii" sau de umanismul elementar al oricarui cetatean preocupat de binele semenilor...Oare asta dorim? O populatie slab educata, usor de manevrat in campanii? O tara parasita de cei nemanevrabili?
RăspundețiȘtergereVa doresc sa fiti inspirat, sa va urmati intuitiile in ciuda bruiajelor meschine si , mai ales, sa reusiti, in sfarsit, o spalare a rusinii guvernarilor din ultimele doua decenii..