Sunt un capsunar!
Tot mai multi membri PSD, inclusiv lideri precum Nastase, sunt revoltati de votul diasporei. Plevusca de partid ii tine isonul. In viziunea PSD diaspora, care habar nu are ce e in Romania, l-a facut presedinte pe Basescu, luand decizia gresita. Asadar, spun ei, pe viitor trebuie invatata minte aceasta diaspora nesimtita, iar votul ei trebuie sa aiba o greutate mai mica. Pentru Nastase ei sunt o clasa inferioara, ei sunt constructorii din Spania, femeile de serviciu din Italia, care pentru o spaga de 5 Euro se deplaseaza 100 de km pana la sectia de votare sa puna stampila pe Basescu. Ei, capsunarii, au tradat Romania lui Iliescu si s-au dus sa-si caute norocul aiurea. Nu merita dreptul la vot! Iata, astazi ma declar si eu un capsunar.
Traian Basescu a fost facut presedinte de fiecare vot care i-a fost acordat. Din Vaslui, Timisoara, Constanta, Roma sau Dabuleni. Astazi abia vedem cat de sincera a fost dorinta lui Geoana de coeziune. Din fericire aceasta dorinta nu mai conteaza acum. Acum coeziunea natiunii se poate consolida in jurul unor mari santiere, precum educatia, sanatatea, justitia, modernizarea statului. Care nu trebuie sa intirzie nicio secunda.
PS: multi din PSD au remarcat ca de mai multe ori le-am demolat argumentele politicianiste prin date reci. Au incercat sa faca ieri pe televiziuni acelasi lucru: dupa calculele lor 3000 de votanti la o sectie de vot deschisa 14 ore cu 5 cabine de vot inseama un vot la 12 secunde. Fals tovarasi.Inseamna un vot la 84 de secunde, adica un vot la 1 minut si jumatate. Mie la o sectie speciala mi-a luat 40 de secunde sa votez.
Şi această postare tot propagandistică...
RăspundețiȘtergereEu încă mai aştept postarea intelectuală.
Calculele cu frecvența votării sunt evident stupide, procesul este unul de tip "pipeline", în care o persoană completează declarația, alta semnează lista, alta e în cabina de vot punând ștampila.
RăspundețiȘtergereTimpul total pe care-l folosește o persoană pentru a vota nu are nimic de-a face cu frecvența votului. Singurul lucru care contează în stabilirea frecvenței este cea mai lungă operație individuală și indivizibilă din secțiunea critică (nu din coadă), acela este bottle-neck-ul, iar în acest caz e o chestiune de sub 10 secunde.
Se merge în continuare pe stupiditatea românilor, suspiciunile (bazate pe fabricații, minciuni și insinuări) vor prinde cu siguranță la unii, într-un mesaj de decredibilizare și delegitimizare a președenției care nu are nici o finalitate pozitivă pentru cetățeni. Și nici măcar pentru PSD.
Mă bucur sincer că-i așteaptă sigur 3 ani de opoziție, urmați, foarte probabil, de încă 2.
Votul prin corespondenta cred ca ar fi un bun raspuns pentru Nastase & Co.
RăspundețiȘtergereCred ca presedintele ar trebui sa vorbeasca despre asta, la urma urmei e un drept fundamental al unui cetatean.
@zizicu
RăspundețiȘtergereCorect, votul prin corespondenta este absolut necesar.
Poate n-ar fi rau ca listele de alegatori sa fie constituite in preajma evenimentului electoral pe baza de inscriere voluntara. Nu de alta, dar un referendum care opereaza cu numarul total de alegatori este validat sau nu in baza unor date absolut incerte in ceea ce priveste acest numar.
Totul ar fi foarte simplu daca un guvern ar vrea cu adevarat.
Implementati votul electronic, inscrierea pe listele electorale si votul anticipat prin corespondenta. Si nu uitati de datele INS care sunt "expirate".
RăspundețiȘtergereEu am o curiozitate "academica", ca de la fizician la chimist, cum naiba au ajuns la 12? De ce au mai impartit 84 si la 7? In mod ciudat, 84 este multiplu de 12, deci trebuie sa fi avut ei un algoritm, o logica, o ecuatie care sa justifice impartirea. Sa fi fost un factor de normare, o constanta universala? O sa ma apuc sa caut constante care sint egale cu exact 7 si promit ca revin cu o teorie.
RăspundețiȘtergereImi cer scuze pentru neseriozitatea comentariului, m'a intrigat prea mult calculul PSDist ca sa ma pot abtine.
Felicitări, domnule Funeriu!
RăspundețiȘtergereProfit de ocazie să vă mulţumesc pentru intervenţia la Guvern, în cazul în care aţi făcut-o. Joi 18 noiembrie, înainte de primul tur, am primit un telefon de la consulat să trimit două poze. În duminica votului, mă aştepta pe masa comisiei un titlu de călătorie eliberat gratuit, pe care l-am folosit strict pentru exercitarea dreptului de vot.
O ştire de ultimă oră spune că, printre "dovezile de fraudă" se află şi cele 1500 de titluri de călătorie eliberate de MAE. Bineînţeles, misiunile consulare (nu toate) au făcut ceea ce trebuia. Să asigure necondiţionat exercitarea unui drept fundamental. Constat cu tristeţe că reprezentanţii Stîngii, culmea ironiei, ridică o obiecţie tocmai împotriva universalităţii drepturilor politice a căror paternitate şi-o clamează istoric chiar Stînga. Doamne, dă-le minte, pînă nu se fac de tot de rîs!
@Bibliotecaru,
RăspundețiȘtergeredepasesti masura cu aroganta ta.
Dl Funeriu are un blog politic.
Ce impertinent poti fi solicitind "postari intelectuale" cind tu te dai anonim!
Vrei cumva sa-l umilesti public pe dl Funeriu?
@ victor L
RăspundețiȘtergereCine este anonim?
Aveţi adresa blogului meu, vă mai dau un link pe care îl găseaţi oricum acolo alături de alte bloguri ale mele, http://giconet.blogspot.com... aveţi numele meu, fotografia mea... mai aveţi nevoie şi de Codul Numeric Personal, adresă şi telefon?
Cine dintre noi doi este anonim, domnul L?
De ce sunt arogant, pentru că cer intelectualitate chiar şi pe un blog politic? Nu există inteligenţă în politică sau ce vreţi să spuneţi?
Domnule victorL, când nu ştiţi ce să spuneţi, nu vă mai chinuiţi, înjuraţi direct, este mai cinstit.
@Bibliotecaru Tocmai ma pregateam sa'i ofer eu lui victor L informatiile despre identitatea dumneavoastra (primul comentariu pe care l'ati postat este, totusi, fara link catre blogul dumneavoastra sau cel putin asa apare la mine) dar vad ca mi'ati luat'o inainte.
RăspundețiȘtergereDaca imi permiteti, v'as face o sugestie (stiu, nu e prima, sint plin de ele). Incercati sa va pastrati calmul si sa raspundeti mai putin agresiv. Nu de altceva dar genul de raspuns pe care l'ati dat are de multe ori darul de a cobori nivelul discutie si nu cred ca ne dorim aceasta. Si exista intotdeauna si varianta ignorarii :)
@Bibliotecaru
RăspundețiȘtergereStimabile domn, de ce vizitati blogul acesta? Enumerati un singur motiv va rog. Nu vi s-ar parea ciudat sa intru pe unul dintre blogurile dvs. si sa dau commenturi asemanatoare cu cel pe care il dati dvs? Adica Dl Funeriu e obligat ca inainte de a publica un articol sa il treaca prin "filtrul bibliotecarului" ? Eu nu inteleg de ce mai cititi , de ce mai postati, de ce mai urmariti articolele daca oricum nu se publica ce doriti dvs. E ilogic ce spun? Nu cred. Daca totusi nu va puteti debarasa de acest obicei (postarea continua de comment-uri critice) va sugerez sa mai schimbati site-urile. Va pot ajuta cu niste exemple: www.mirceabadea.ro , realitatea.net, ciutacu.ro Stima
Eu am votat in sectia de care apartin. A durat putin, sub un minut. Sper ca n-am fost complice la frauda.
RăspundețiȘtergereCat despre reactia psd-ului la votul diasporei... ce sa mai zic?
Ce pot eu zice despre cei mai bogati politicieni?
Cred ca e dureros sa fi bogat ca ei si sa plangi de dragul saracilor. Care ii voteaza, dupa cum vedem.
Poate ca ar trebui sa interzicem votul celor plecati din Romania .
Poate ca ar fi bine sa restrangem dreptul la vot si prin Ardeal, sau Banat.
In fine, sa interzicem celor care NU voteaza psd sa mai voteze.
Ce sa nai zic? Comunistii raman tot comunisti.
@ MBaDragan
RăspundețiȘtergereServerul pe care este acest blog, pe lângă că are probleme legate de editare şi copiere (care nu merg tot timpul) nu reţine nick-ul şi blogul meu... asta dacă nu sunt logat cu contul de Google, şi atunci intră automat acel cont. Nick-ul trebuie introdus, adresa blogului trebuie introdusă... este destul de supărător. Vă asigur însă că domnul victorL nu mă citeşte pentru prima oară, a avut deseori ocazia să afle link-ul şi, parcă, a intrat şi pe blog (dacă nu fac eu o confuzie).
@ Pavel Popescu
RăspundețiȘtergereVă mulţumesc pentru sugestie. Când voi fi pasionat de jurnalistică, voi intra acolo. Cât timp voi fi pasionat de politică, voi intra aici... cât timp mi se va permite. Sper că nu aveţi nimic împotrivă...
Postările mele critice, sper eu, sunt în sfera criticii constructive.
Înţeleg că sunteţi un om tânăr. Dacă îmi permiteţi, vă adresez o întrebare:
Sunteţi interesat de politică?
Si eu tot "capsunara" si n-am votat cu Base si nici nu doresc sa mi se ia vreodata dreptul de a vota (de altfel nici nu vad cum s-ar putea, in mod constitutional). Dle Funeriu, zau asa, cui ii mai pasa azi ce zice Nastase?
RăspundețiȘtergerePoate imi dati si mie un raspuns la rece: Toti votantii aia erau la fel de tineri si sprintenei si le-a luat la toti 1 min jumatate? Poate sa le fi luat la unii mai mult si la altii mai putin...(cum bine ziceti dvs). Si unde mai pui c-au fost mai multi votanti (cu vreo 4 sute) decat 3000, asa cum se vehiculeaza. Dar poate ma insel eu si sunt ignoranta, sau mai rau, comunista.
Oare nu e normal sa planeze si oaresce suspiciune? sa luam toti de bune calculelele dvs?
Doar chiar Baselu a zis ca e perfect legal sa ne indoim.
RăspundețiȘtergereSi eu am fost capsunar ...
RăspundețiȘtergere:)
RăspundețiȘtergereNimic nou?
Romanii din Diaspora sunt mai aproape de viitor decat cei din tara!
RăspundețiȘtergere@Biblio
RăspundețiȘtergereE pacat ca PSD-ul nu va apereciaza. Ati fi un bun activist de stanga.
Buna observatie; modul de calculare este evident, poate ar trebui explicat celor de la PSD :)). NrOre * NrCabine * 3600 / NrPersoane. Asta da nr de secunde petrecute de o persoana in cabina de vot! Timpul de predare a stampilei, de cautare pe lista (tot ce fac aia de la sectie) trebuie luat in calcul doar o data, pentru primul votant deoarece totul se petrece in stil "pipeline", prin suprapunerea etapelor.
RăspundețiȘtergereCert este ca trebuie trecut la votul electronic si dovada imuabila este renumararea voturilor anulate. Ori cei din comisii au dormit, ori BEJ -ene au stampilat noi formulare inainte de a le trimite spre centru.
RăspundețiȘtergereVreau sa va spun ca nu am simpatii nici pentru Basescu, nici pentru Geoana. Ba mai mult sunt uluita de imaturitatea politica a guvernantilor dupa 20 de ani de la revolutie.
Parerea mea:
RăspundețiȘtergereInainte de alegeri, doar ce revenisem in Bucuresti dupa cateva luni bune lipsite, si am vazut un lucru care m-a convins cu cine voi vota. La Universitate, aplicat pe un bloc in spatele Interului, era aplicat un mare banner pe care era gravat urmatorul text: "Traiesti bine? Basescu = CRIZA ECONOMICA, oameni fara locuri de munca, mancare mai scumpa"! Am notat cu litere mari ceea ce m-a convins cu cine voi vota, si anume Basescu, deoarece un om care a provocat criza economica (mondiala din cate stiu eu) atunci chiar este destul de bun si mare pentru a fi conducatorul unei tari. Ca om de comunicare ce sunt, campania negativa pentru opnonet, pentru a beneficia eu de castig, mi se pare JENIBILA :) Este ca si cum as incepe eu sa ii critic domnului Funeriu blogul pe blogul meu si in tot mediul online unde am acces, pentru a beneficia eu de mai multi vizitatori! Cel mai corect mi se pare sa imi fac eu mie publicitate, si totusi, daca intradevar sunt mai bun, atunci sa castig pe bune! Campania ANTI-BASESCU a "marelui" partid "PSD" i-a scazut de o mie de ori mai mult in ochii mei. Pana la urma eu unul nu am reusit sa votez, fiind cu domiciliul prin alte orase ale tarii, dar ma bucur ca a iesit iar Base pentru ca a fost prea denigrat de opozitie!